Ongedierte

Het kan aantrekkelijk zijn om insecten zelf te verwijderen. Je hoeft dan immers geen kosten te maken om een ongediertebestrijder in te schakelen.

Welke gevaren kunnen er optreden als je zelf insecten wil verwijderen?

Het grootste gevaar bij het verwijderen van insecten is dat er niet juist met bepaalde giffen wordt omgegaan. Bestrijdingsmiddelen zijn giftig, daar zijn het immers bestrijdingsmiddelen voor, en kunnen bij onzorgvuldig en laks gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. Denk bijvoorbeeld aan kleine kinderen die aan lokdozen komen, huisdieren die rattengif opeten of kakkerlakspray dat per ongeluk in aanraking komt met de voedselvoorraad.

Hoe kun je gevaren bij het bestrijden van insecten voorkomen?

Door deze gevaren te voorkomen kun je een specialist inschakelen. Een specialist kost doorgaans zo’n € 40 per uur, exclusief materiaalkosten, en heeft alle ervaring in huis die noodzakelijk is om insecten doeltreffend te verwijderen. Wanneer je dus met een probleem zit, doe je er doorgaans goed aan om dit aan een specialist uit te besteden. Je hebt dan de garantie dat dit veilig en effectief gebeurt, iets dat niet het geval is als je zelf geen ervaring hebt en dan ook zelf met bestrijdingsmiddelen aan de slag wil gaan.

Soorten

Insecten kunnen in allerlei vormen je huis betreden en zorgen voor overlast. Welke soorten insecten zijn er eigenlijk? Wanneer er sprake is van ongedierte in de woning, in het bedrijf of buiten, kan de keuze gemaakt worden om het ongedierte zelf te bestrijden. Het kan een stuk goedkoper zijn dan wanneer het uit wordt besteed. Maar het ligt er ook aan om welk ongedierte het gaat, hoe ernstig het is en of dat het de eerste keer is dat je er mee te maken krijgt. Ongedierte kan erg veel overlast veroorzaken, het ene dier meer dan het andere.

Mieren kun je soms zelf bestrijden door lokdoosjes te plaatsen. Maar een mol vangen of een rat vangen is heel anders. Soms heb je echt kennis nodig over het dier om te weten hoe je ze kunt bestrijden. Muizen denken we vaak te kunnen vangen met een val, maar ook dat is niet altijd gemakkelijk. Er zijn ook slimme muizen die zich niet zomaar laten vangen. De hoogste tijd om dan eens te informeren bij de ongediertebestrijding.

Zelf ongedierte bestrijden of laten doen?

Het kan zijn dat er vaker ongedierte aanwezig is in de tuin, er kan dan een keuze gemaakt om het ongedierte te laten bestrijden. De eerste dat je het zelf hebt gedaan, was het even effectief. Maar door de terugkeer moet het nu effectiever en hardnekkiger aan worden gepakt. Het kan zijn dat je voor een lage prijs het ongedierte wil bestrijden en het is ook goed om het zelf te proberen. Maar als het geen effect heeft, of het ongedierte komt terug, wacht dan niet maar raadpleeg de ongediertebestrijding.

Kosten ongedierte bestrijden opvragen

Als je het ongedierte zelf gaat bestrijden, dan kun je bekijken welke bestrijdingsmiddelen er zijn. Soms kun je voor muizen, ratten en mollen klemmen zetten. Er kan ook vergif worden gekozen. De kosten zijn afhankelijk van het ongedierte en welk bestrijdingsmiddel je gaat kiezen.